Victoria 3 ile Osmanlı İmparatorluğu oynarken en can sıkıcı durum, 20 yıllık sürede yıkılmakta olan imparatorluğu ayağa kaldırmak için gerekli reformları yapmak. Önceden çok daha kolay olan bu reformlar oyunun 1.5 sürümüyle biraz daha zorlaşmış durumda. Bunları yaparken sıralamadan düşmememiz de oldukça önemli.
Kaybedilen Toprakları Geri Almak
Ben oynarken stratejim ilk olarak zaman geçmeden Mısır'a kaptırdığımız toprakları geri almak oluyor. Çünkü oyuna başladığımız yıllarda bizimle uğraşacak güçlerin zaten kendi problemleri oluyor. Ayrıca bu hamleyi yaptığımızda oyun bir event ile bize bir tık öncelik tanıyor. Eğer zor ayarda oynuyorsanız Rusya ile olan rekabeti sonlandırıp ilişkileri geliştirmeniz Ruslar'ın Mısır'a yardıma gelmesini engelleyecek bir hamle olabilir.
Transürdün, Halep, Mısır Adana, Suriye, Filistin ve Lübnan topraklarını seçerek bir savaş başlatıp zaten güçsüz olan Mısır ile bir savaş verip bu toprakları kolayca kurtarabilirsiniz.
Askeri Reform
Ordunun reforma kavuşması oldukça önemli. Fakat oyunun başında Mısır ile mücadele edebilecek güçte ve kabiliyette bir Osmanlı Ordusu var. Aldığımız toprakları korumak adına ikinci olarak bu olayın üzerine gitmemiz gerekiyor. Orduyu modernize etmek için yapmamız gereken araştırma ise; Kurmay Sınıfı.
Bu bize Genel Talim özelliği sağlayacak. Binalar kısmından Kalkınma sekmesindeki kışla ve askere alım merkezlerinde talim kısmını Genel Talim olarak değiştirip, ardından bütün ordularımıza generalleri atadığımızda bu reformu gerçekleştirmiş olacağız. Burada dikkat etmemiz gereken kışlaların hammadde ihtiyacı olmamasıdır. Eğer herhangi bir hammadde eksikliği varsa bir ithalat rotası kurarak bu malzemeyi tedarik edebilirsiniz.
Ayrılıkçılığı Bastır
Oyunun bize kıyak yaptığı reform bu olabilir. Çünkü hiç birşey yapmanıza gerek yok. 20 yıl süre içerisinde gelişen olaylarla bu reform kendiliğinden gerçekleşiyor.
Kentleşme
Osmanlı kentlerinin %75'inin Kent Merkezi seviyesinin 1 olması gerekiyor. Ben bunun üzerinden gidiyorum. Zaten ekonomiyi geliştirmek için gerekli olarak düşünüyorum. Bir fabrika, Devlet yönetim merkezi, Üniversite gibi yapılar 20 kentleşme verir. Tarım arazileri ve Tomruk, demir gibi hammadde binaları ise 5 kentleşme verir. Başlangıçta Tarım alanları için yatırım havuzunu kullanabiliyoruz. Ayrıca prestijimizi koruyabilmek için tütün binalarını çoğaltmamız da önemli.
100 Kentleşme puanına ulaştığınız şehirler kentleşir. Nüfus ve iş arayanların durumuna göre bu şehirlerde fabrikalar, hammadde ve üretim binaları kurarak kentleşme sağlayabilirsiniz. Başlangıçta inşaat sektörü yetersiz gelecek. Öncelikle inşaat sektörünü geliştirmeniz önemli.
Bürokratik Reform
Bir tık daha zordur ama imkansız değildir. Başlangıçta Yerel yöneticiler ülkenin başında olduğu ve oldukça nüfuslu oldukları için bir oylama başlatırsanız muhtemelen isyan başlatacaklardır. Fakat isyanları bastırarak gerekli kanunları geçirebilirsiniz. Bürokrasi puanınız sıfırın altında olmayacak, Irsi bürokratlar kanununu değiştirmeniz gerekecek, Toprağa ve Tüketime dayalı vergilendirme kanunu olmayacak. Bu üç şartı sağladığınızda bu reformu da gerçekleştirebilirsiniz. Fakat ben önceki 4 madde ile tamamlamayı daha kolay buluyorum.
Candy Crush Saga Ücretsiz Kupon Kodları 2024 için Misafir dediki, Çalışan bir kod lütfen acillllll